Tre personer anklaget for å ha utført et massivt Twitter-angrep og stjålet mer enn $ 100.000 i Bitcoin

Det amerikanske justisdepartementet har siktet tre personer i forbindelse med det største hacket i Twitters historie.

Etterforskerne sier at 17 år gamle Graham Clark fra Tampa, Florida er hovedhjernen bak angrepet, hjulpet av 22 år gamle Nima Fazeli fra Orlando, Florida og Mason Sheppard, fra Bognor Regis i Storbritannia.

De tre av dem, med Clark i spissen, har angivelig hacket seg inn på VIP Twitter-kontoer og brukt dem til å lure hundrevis av intetanende ofre til å gi bort Bitcoin Circuit.

En kriminell klage fra det amerikanske advokatkontoret uttaler

„Det er angivelig at hackerne har opprettet en svindel bitcoin-konto, for å ha hacket seg inn på Twitter VIP-kontoer, for å ha sendt anmodninger fra Twitter VIP-kontoer med et falskt løfte om å doble eventuelle bitcoin-innskudd gjort til svindelkontoen, og deretter ha stjålet bitcoin som ofrene satte inn på svindelkontoen. Som påstått i klagene mottok svindelen bitcoin-kontoen mer enn 400 overføringer verdt mer enn $ 100.000. ”

Clark antas å være den viktigste skyldige som fikk ulovlig tilgang til Twitters interne systemer.

Twitter sier at angriperne brukte en phishing-ordning som målrettet et lite antall ansatte

Skattemyndighetene sier at deres agenter “analyserte blockchain og de-anonymiserte bitcoin-transaksjoner som muliggjorde identifisering av to forskjellige hackere.” Etter å ha startet en etterforskning, sier myndighetene at de var i stand til å avgjøre hvem som var ansvarlig og bringe dem i varetekt i løpet av noen uker.

Clark har blitt siktet som voksen med 30 lovbrudd, inkludert organisert svindel, kommunikasjonssvindel, identitetstyveri og hacking. Hans påståtte medgjerningsmann Fazeli står overfor den ene tellingen av inntrenging av datamaskiner, mens den andre, Sheppard, er tiltalt for tellinger om inntrenging av data, sammensvergelse av trådssvindel og konspirasjon av hvitvasking.