Poll: 73,4% van de Argentijnen geloven dat Cryptocurrencies hun spaargeld het best zal beschermen.

Te midden van ernstige economische hindernissen en devaluatie van de valuta hebben de Argentijnen cryptokringen uitgekozen als de meest effectieve manier om hun fondsen te beschermen.

Nu de lokale economie blijft lijden en de Argentijnse peso devalueert, stemde meer dan 73% van de deelnemers in een recente opiniepeiling dat cryptocurrency’s het meest efficiënte besparingsmechanisme zijn. Bijna evenveel deelnemers antwoordden dat ze in minstens één digitaal goed hebben geïnvesteerd.

Argentijnse economie na de COVID-19 Lockdowns

Het Zuid-Amerikaanse land had al geleden geleden voordat de regering extreme maatregelen nam in een poging om de groeiende pandemiedreiging van COVID-19 te bestrijden. Argentinië was een van de eerste landen in de regio die landelijke lockdowns invoerde, waardoor het aantal besmettingen in eerste instantie afnam.

Naarmate de tijd vorderde, nam het aantal bevestigde Corona Millionaire gevallen echter toe, maar de economie van het land verslechterde alleen maar. In april 2020 was er een daling van 26,4% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar in het ruwe BBP. Zelfs in mei, toen de strenge maatregelen werden versoepeld, daalde het percentage met 20,6 %.

Een rapport van de Stichting van de Gemeentelijke Bank illustreert de werkelijke omvang van de pijn voor de burgers, aangezien het schat dat er voor elk punt van daling van het BBP een punt en een half daling van de formele lonen is.

Desalniettemin had het land eerder deze week een frisse wind in de zeilen toen het met succes bijna de gehele schuld van 65 miljard dollar met particuliere schuldeisers herstructureerde. De Argentijnse minister van economie Martin Guzman kondigde aan dat 99% van de crediteuren instemde met het aanbod om de looptijden van de schuld te verlengen en de rentebetalingen te verlagen van gemiddeld 7% naar ongeveer 3%.

President Alberto Fernandez wenste „dat we dit labyrint (van de schuldenlast) nooit meer zouden betreden“, en merkte op dat Argentinië in 2030 38 miljard dollar minder verschuldigd zal zijn dan in 2019.

Lokale economie duwt mensen naar Crypto

Ondanks het recente positieve nieuws lijkt het erop dat de Argentijnen al buiten de traditionele financiële ruimte naar een oplossing zoeken, zo blijkt uit de peiling van de populaire peer-to-peer-cryptocurrencybeurs Paxful.

Er staat dat van de 1.113 ondervraagde deelnemers 73,4% (of 817 mensen) heeft gestemd dat „cryptocurrency’s de meest effectieve manier zijn om hun geld te sparen en te beschermen“. Hun antwoorden gaven ook aan dat Argentijnen de neiging hebben om zich te onttrekken aan de lokale munt, aangezien de Argentijnse peso alleen al in de afgelopen vijf jaar bijna 90% van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft verloren.

70% van de ondervraagden voegde eraan toe dat zij ten minste één keer hadden geïnvesteerd in een of ander digitaal activum, waarbij zij als belangrijkste reden aanvoerden „de mogelijkheid om een economische bescherming te bieden tegen de depreciatie van de lokale munt als gevolg van de inflatie“.

Op de vraag naar hun perceptie van Bitcoin in het bijzonder, antwoordden de kiezers dat ze BTC hadden gekocht nadat ze het wereldwijde potentieel ervan hadden geëvalueerd en het gedecentraliseerde karakter ervan als een belangrijke verdienste hadden bestempeld. 49% bracht naar voren dat het activum meer zekerheid kon bieden binnen een anders zo tumultueus banksysteem.

Paxful’s Latijns-Amerikaanse Manager Magdiela Rivas benadrukte de groeiende vraag van de Argentijnen naar cryptokringen. De beurs liet een volumestijging zien van 37,5% sinds het begin van 2020 en nog meer na de COVID-19 lockdowns.

Een andere P2P digitale activabeurs, namelijk LocalBitcoins, heeft een stijging van het handelsvolume van Bitcoin van de Argentijnen gekend. Volgens gegevens van coin.dance bereikte het P2P-volume van BTC begin augustus een nieuw record, na wekenlang voortdurend te zijn uitgebreid.