I dag markeres 10 år siden Satoshi Nakamotos siste offentlige aktivitet

I dag er noe av en spesiell dag fordi det er nøyaktig ti år siden Satoshi Nakamotos siste offentlige aktivitet.

Året er 2020, og verdens ledende kryptovaluta, Profit Revolution, handles til over $ 19 000 – en ufattelig økning i dollarverdien siden oppstarten.

BTC har blitt ansett som den beste ytelsen i tiåret , og den viser ingen tegn til å bremse ned, spesielt i det nåværende miljøet til en global pandemi og potensialet for en alvorlig finanskrise.

Interessant nok, for nøyaktig 10 år siden denne dagen, la Satoshi Nakamoto, personen (eller en gruppe mennesker) som startet det hele, den siste offentlige meldingen før de forsvant, for aldri å bli sett igjen.

For 10 år siden ga Satoshi sin siste uttalelse

Satoshi Nakamoto er den pseudonyme skaperen av Bitcoins nettverk. Mange mennesker vil gjerne vite hvem denne personen (eller gruppen av mennesker) kan være, men frem til i dag er dette stort sett ukjent.

Det vi vet er at på denne datoen, tilbake i 2010, sist ble Satoshi sett aktiv på det populære Bitcointalk- forumet i en diskusjon om nettverkets motstand mot DoS-angrep.

I alle fall, siden den gang, var den mystiske skaperen av den mest populære kryptovalutaen aldri å se. Til denne datoen er det ingen offentlig tilgjengelig og kontrollerbar informasjon som endelig fastslår identiteten til Satoshi Nakamoto.

Likevel har noen prøvd å overbevise publikum om at de faktisk er ansvarlige for Bitcoins opprettelse. Den mest beryktede saken er Craig Wright. Til denne dato har han imidlertid unnlatt å fremlegge legitime bevis som bekrefter hans påstander. Hele samfunnet er i vantro når det gjelder uttalelsene hans om at han er Satoshi Nakamoto, og Wright har gått så langt som å saksøke alle som hevder noe annet. Så langt har dette ikke gått i hans favør .

Hva vet vi om Satoshi?

Det er noen interessante fakta som kanskje ikke er så populære om Satoshi, selv om noen av de mest spennende tingene stort sett er offentlige og tilgjengelige for alle å undersøke.

Vi vet helt sikkert at det var hans pseudonym som ble brukt som forfatter av Bitcoins whitepaper – et dokument som banet vei for et uforanderlig, sensurresistent nettverk som senere skulle bli en eiendel på flere milliarder dollar som mange av de mest anerkjente investorene i verden vil kalle et alternativ til gull.

Imidlertid, bortsett fra noen av det tekniske rundt Bitcoin og Satoshis engasjement, er det ikke mye å gå med. I hvert fall ikke før nylig.

Som CryptoPotato rapporterte mot slutten av november, antydet forskning at Satoshi Nakamotos aktiviteter utført fra 2008 til 2010 skjedde mens han var i London da BTC ble live. Til tross for den „rimelige tilliten“ som rapporten hevder å ha, er det fremdeles ingen anelse om hans faktiske identitet.

Uansett er det som er sikkert at han etterlot oss en protokoll som allerede har satt sitt preg i fintech-verdenen og har ledet en bransje, for tiden befolket av hundretusener av spesialister, og jobber utrettelig for å gi folk et alternativ til sentralisert systemer.