HVAL INNFLYTER TIL BITCOIN-UTBYTTER SOM NED; ER ET GJENOPPRETTNING?

Hvaler, en klasse investorer / handelsmenn som har en stor mengde Bitcoin-tokens, har i det siste sluttet å sette inn kapital i kryptobørs.

Data hentet av blockchain-analysefirmaet CryptoQuant viser at tilstrømningen til verdens største handelsplattformer begynte å stupe i et betydelig tempo fra og med 16. september. Trenden pekte på en økning i det såkalte HODLING-sentimentet, noe som betyr at velstående handelsmenn foretrakk å holde Bitcoin i stedet for å handle dem for andre eiendeler.

„Heldigvis ser det ut til at hvaltilstrømningen synker,“ twitret Ki-Young Ju, administrerende direktør i CryptoQuant. “Det ser ut til at BTC-prisen følger det tradisjonelle markedet i det siste. Jeg tror det eneste vi kan gjøre med kjededata for øyeblikket, er å se på hval som beveger seg. De fleste av de grunnleggende indikatorene i kjeden er sunne. “

VEI TIL GJENOPRETTING AV BITCOIN

Observatører mener at hval spiller en viktig rolle i å bestemme Bitcoins markedstrender. Kryptovaluta risikerer å stupe ved å merke seg stor kapitalinnstrømning til børser. På den annen side fjerner et fall i innskudd det psykologiske salgspresset av Bitcoin.

Mr. Ju forutsa den nevnte korrelasjonen før Bitcoin falt under $ 10 300 denne onsdagen. 21. september så han for seg en kortsiktig priskorreksjon for kryptovalutaen basert på et hopp i hvalaktivitet. BTC / USD korrigerte senere og krasjet med så mye som 7,81 prosent fra sin lokale topp nær $ 10,990.

Andre Bitcoin-fraktaler fra nyere historie viser også hvalledede markedstrender. 8. mars koblet CryptoQuant for eksempel Bitcoin-prisens 50 prosent nedgang med tilsig på 6000 BTC over flere børser.

I dag er det annerledes. Bitcoinhvaler viser tegn på akkumulering da BTC / USD handler nær $ 10,300. Et diagram utgitt av on-chain data tracker WhaleMap bemerket at det dannes en klynge nær nivået; det representerer en økning i plasseringene av ubrukt Bitcoin. Analytikere forklarte:

“Bobler viser steder hvor ubrukte bitcoins ble akkumulert. Jo større boble, jo mer ubrukt bitcoins er der. P.s. Ubrukte betyr at disse bitcoins ikke har blitt flyttet siden de ble ‚tilsendt‘ til en hvalpung. “

Ved å kombinere WhaleMap-avlesningene med CryptoQuant ser det ut til at Bitcoin kan gjenopprette en del av de nylige tapene i de kommende øktene.

MARKEDSRISIKO

Kortsiktige følelser – selv de hausse – kan snu uten å svette så lenge Bitcoin handler under påvirkning av makroøkonomiske grunnleggende. Som Mr. Ju påpekte, følger kryptovalutaen de daglige trendene i de tradisjonelle markedene nøye som kan styrke hvalens baisse skjevhet.

En av hovedårsakene bak en potensiell Bitcoin-ulempe er en sterkere amerikansk dollar. Tradere / investorer har i det siste hevet sine bud for greenbacken da den amerikanske kongressen ikke klarte å fullføre den andre koronavirushjelpsregningen. Det etterlot risikovektige eiendeler, inkludert amerikanske aksjer og gull, under bearish stress.

Økonomer mener at den økonomiske støtten fra den amerikanske regjeringen ikke kommer fram til presidentvalget i november. Det forventer å gi den amerikanske dollaren mer rom for å komme seg tilbake mens den forbedrer Bitcoins kortsiktige baisse bias ytterligere.