5 dingen om te kijken in Bitcoin deze week

Reading time:

Spectaculaire buste‘ voor de voorraden: 5 dingen om te kijken in Bitcoin deze week

Aandelenmarkten kunnen slechts enkele weken voor een grote reset hebben, een analist waarschuwt te midden van beweringen dat de institutionele Bitcoin-belangstelling hapert.

Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week met 30.000 dollar herbevestigd als steun, maar ook een nieuwe motie van wantrouwen van de mainstream. Na een min of meer gestaag Bitcoin Rush weekend blijft de grootste cryptocentrische valuta stevig in de gevestigde handelscorridor: tussen de $30.000 en $40.000. Wat is het volgende?

Cointelegraph kijkt naar de factoren die de prijsprestaties van deze week beïnvloeden.
De aandelen staan voor een „spectaculaire buste“ – analist

De voorraden lieten maandag een duidelijke opwaartse beweging zien, geleid door Hong Kong als een nieuw favoriet doelwit voor Chinese investeerders.

Het sentiment kreeg eerder deze maand een belangrijke impuls nadat de Verenigde Staten President Joe Biden een $1.9 triljoen coronavirusstimuleringspakket aankondigde. Terwijl reeds in de buurt van de hoogtepunten van alle tijden, de contante injectie aangedreven markten nog hoger.

„De ,,investeerders zien voortdurend open-spigot monetair beleid en meer fiscale stimulus,“ Marc Chandler, belangrijkste marktstrateeg bij Bannockburn Globale Forex, vertelden Bloomberg.

„Gekoppeld aan de uitrol van het vaccin, zal het een kritische massa van meer robuuste economische groei genereren naarmate het jaar vordert.“

Dat „open-spigot“ geld – drukpositie is toch reden tot bezorgdheid onder zowel Bitcoin-voorstanders als meer kritische traditionele marktspelers. Vorige week waarschuwde Jeremy Grantham, CEO van vermogensbeheergigant GMO, botweg dat de aandelen zich in een zeepbel bevonden en dat de stimulans het alleen maar erger zou maken.

De goede tijden, waarschuwde hij, konden zo weinig als „een paar weken“ duren

„We hebben een paar weken extra geld en een paar weken om je laatste, wanhopige fiches in het spel te brengen, en dan een nog spectaculairder buste,“ voorspelde hij in een Bloomberg interview.

„Wanneer je dit niveau van duidelijk super-enthousiasme hebt bereikt, is de zeepbel altijd, zonder uitzondering, gebroken in de komende maanden, niet een paar jaar.“

De impact van zo’n crash op Bitcoin blijft open. Ondanks zijn toenemende reputatie als een niet-correcte veilige haven, blijft BTC/USD beïnvloed door macrofactoren, in het bijzonder de sterkte van de Amerikaanse dollar. Een scenario dat vergelijkbaar is met de cross-asset crash van maart 2020 doemt ook groot op in het geheugen van de handelaars.

Grantham was ondertussen niet vrolijker over een post-coronavirus wereld dan de huidige.

„Je zult geen knappe 10- of 20-jarige terugkeer maken van de Amerikaanse groeiaandelen,“ zei hij.

Dollar hoger gezien op korte termijn

De aandelen die vooruit, ondertussen, schommelen spelden bearishness op korte termijn voor de dollar van de V.S. op Maandag.

De Amerikaanse dollar dollar-index (DXY), die de dollar tegenover een mand met belangrijke handelspartnervaluta’s plaatst, kwam uit de recente aanwinsten naar beneden om de steun bij 90 opnieuw te testen.

In een omkering van het scenario van vorige week, staat de dollar nu op de achterste voet omdat Bitcoin een bekende inverse correlatie met de DXY vertoont en boven de $33.000 versterkt.

Inkomende Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zal niet worden aangetrokken door haar plannen voor de munt, omdat ze beweert dat ze noch een te sterke dollar wil, noch een die zo zwak is als tijdens de ambtstermijn van de Donald Trump-administratie.

„Ik denk dat deze stap hoger dan we deze week hebben gezien, ik denk dat het enkele benen heeft,“ Dave Floyd, oprichter van Aspen Trading, vertelde TD Ameritrade in een bullish korte termijn prognose voor de DXY.

„Ik denk dat we meer hebben om te lopen; er zullen wat dips zijn onderweg, natuurlijk – niets beweegt in een rechte lijn – maar ik denk dat we een sterkere dollar gaan zien voor de volgende maand of twee op het absolute minimum, misschien zelfs langer.“

Maar als we zoomen, geloven analisten dat de dollar op weg is naar een verlies als gevolg van de toenemende schuldenlast en de economische schade die de pandemie heeft aangericht.

JPMorgan: De institutionele vraag van BTC is „niet sterk genoeg“.

Ook Bitcoin loopt het risico om onderdrukt te worden. Traditionele financiële analisten beweren dat ze in een bekende berengeest de grootste cryptocentrische munt hebben aangenomen.

In een briefje aan investeerders op vrijdag waarschuwde een team van JPMorgan Chase onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou dat de afnemende vraag naar de industriegigant Grayscale’s Bitcoin Trust, oftewel GBTC, betekent dat het onwaarschijnlijk is dat het voordeel hiervan terugkeert naar de markt.

„Op dit moment is de institutionele stroomimpuls achter de Grayscale Bitcoin Trust niet sterk genoeg voor Bitcoin om boven de $40.000 uit te komen“, aldus Bloomberg.